Van Bommel: "Oranje-groep uitzonderlijk hecht"

Olga Kroeders

Mark van Bommel geniet van het huidige Oranje. De middenvelder beweert zelfs dat dit het beste elftal is waar hij ooit in heeft gespeeld.

Nederland rolde afgelopen vrijdag laagvlieger San Marino met maar liefst 11-0 op. Voor velen was de ruime uitslag geen verrassing, maar Van Bommel ziet dat juist anders. "Ik kan me herinneren dat we met het Nederlands elftal mindere duels hebben gespeeld tegen landen als San Marino".

Oranje is inmiddels een geoliede machine, dat zelfs op een mindere dag vaak nog eenvoudig wint. In de huidige EK-kwalificatie is Nederland nog zonder puntverlies, waardoor het bereiken van het EK slechts een kwestie van tijd lijkt. "We zijn in 2008 een traject ingegaan en iedereen kan zien, dat het sindsdien heel goed loopt", vertelt Van Bommel aan OnsOranje.

"Elke speler komt graag naar Oranje. We stralen veel speelplezier uit. In de wedstrijden, maar ook in trainingen. Deze groep is uitzonderlijk hecht. Uitzonderlijk, omdat we een nationaal elftal zijn en niet dagelijks met elkaar trainen. En zoals Robin van Persie ook al zei, dit is een van de beste selecties waarin ik ooit heb gespeeld. En daar neem ik ook de clubteams in mee."