[Vuelta] Dekker: "Wiggins reed ook niet fluitend omhoog"

Peterselieman

Erik Dekker was blij met de prestaties van Bauke Mollema vandaag in de Vuelta a España. De Nederlandse wielrenner van de Rabobankploeg steeg in het klassement naar de derde plaats, nog steeds op 36 seconden van leider Bradley Wiggins die volgens Dekker ook niet helemaal zonder problemen omhoog ging.

"Natuurlijk wil je altijd meer. Maar dit was het maximale. We zullen kansen op meer natuurlijk niet laten liggen. Ik verwacht van Cobo op de Angliru een grote aanval op de rode trui en ik denk dat ze bij Team Sky ook meer rekening houden met Cobo dan met Bauke. En dat is in principe voor ons natuurlijk helemaal geen slechte zaak," zei Dekker op de site van de Rabobankploeg.

Wiggins zette vele concurrenten op achterstand, maar Mollema bleef er aan hangen. "Bauke zat aan zijn limiet, maar dat gold ongetwijfeld ook voor de anderen in die groep. Wiggins ging ook niet meer fluitend omhoog. Maar Bauke vertelde me, dat hij in de slotkilometers echt geen aanval meer in petto had. Dit was het maximale en daar zijn we zeer tevreden mee."