Carvalho haalt uit naar bondscoach Bento

Olga Kroeders

Ricardo Carvalho is persona non grata bij Portugal. De verdediger van Real Madrid leeft in onmin met bondscoach Paulo Bento.

Carvalho kreeg woensdag te horen dat hij niet zou starten in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Cyprus. Bento noemde de verdediger tijdens een persconferentie een 'deserteur' omdat hij zijn land in de steek liet vanwege zijn reserverol. De 33-jarige Carvalho slaat nu terug naar Bento.

"Het is de taal van militairen om mij een deserteur te noemen. Om in dezelfde taal een reactie te geven, kan ik hem een verrader noemen. Wanneer je in ruil voor geld ten strijde trekt, en niet voor de passie en voorliefde voor je land, dan ben je een verrader", zei Carvalho tegenover RTF.

"Ik speel in de nationale ploeg met liefde en passie voor mijn land. Bento is alleen bondscoach omdat hij daarvoor wordt betaald. Ik vind het betreurenswaardige situatie. Dit verdien ik niet. Ik trainde gewoon goed en ik voelde me onrechtvaardig behandeld. Pepe trainde niet volledig mee."

"Dit is niet vanwege Pepe, met wie ik al vaker heb samengespeeld, maar dit is tegen de coach. Als ze mij bij de nationale ploeg ooit nog nodig hebben, dan moeten ze me bellen. Ik blijf gewoon beschikbaar", zei Carvalho, die Pepe de voorkeur zag krijgen boven hem in de basisopstelling.