Demonstrant verstoort speech Wilders in Berlijn

bennootje

De speech van Geert Wilders in Berlijn is zaterdagmiddag korte tijd verstoord door een demonstrant. Hij werd meteen afgevoerd door de beveiliging. Dat bevestigt een woordvoerder van de PVV. De partijleider hield een toespraak bij de Duitse anti-islampartij Die Freiheit.

Volgens een aanwezige journalist van BNR duurde de verstoring zo'n 30 seconden. De demonstrant zat al in de zaal en was blijkbaar niet gescreend, zo meldt hij op Twitter. Hij schreeuwde diverse leuzen door de zaal. Het zou gaan om een antifascist.

Op straat demonstreerden volgens Duitse media zo'n honderd tegenstanders van Die Freiheit tegen de bijeenkomst. Ze vergeleken aanhangers van de partij met nazi's.

Wilders nam in zijn toespraak wederom afstand van de Noorse massamoordenaar Anders Behring Breivik, de dader achter de aanslagen in juli. "Wij zijn tegen geweld. Wij zijn democraten. Wij geloven in vreedzame oplossingen. Daar hoort Breivik niet bij", zei hij. Ook hekelde Wilders de islam en een grote Europese superstaat.


Demonstrant verstoort speech Wilders in Berlijn (Foto: Novum)