Stilte na de Storm Oscarinzending beste korte film

Redactie

De korte film Stilte na de Storm is namens Nederland ingezonden naar de Amerikaanse Academy of Motion Picture Arts and Sciences. De film maakt daarmee kans op een Oscar in de categorie beste korte film. De film werd geselecteerd door de selectiecommissie Korte Fictiefilm 2011, een Nederlandse vakjury. Dat heeft Eye Film Instituut Nederland, dat de Oscarinzendingen coördineert, vrijdag bekendgemaakt.

Stilte na de Storm gaat over Anna, die te horen krijgt dat haar vriend David is omgekomen tijdens een tsunami. De film belicht de tijd die tussen het ontvangen van het telefoontje en Anna's eerste emotie zit, een periode waarin ze geen woord uit kan brengen, niet kan ademen en haar hart in haar keel klopt. De tijd lijkt even stil te staan.

Welke films uiteindelijk door de selectie komen en als een van de vijf films meedingen naar een Oscar wordt op 24 januari bekendgemaakt. De Oscars worden op 26 februari uitgereikt.

Stilte na de Storm gaat in Nederland in première tijdens het Nederlands Film Festival, dat dit jaar van 21 tot en met 30 september plaatsvindt in Utrecht.