Polanki's Carnage opent Amsterdam Film Week

Redactie

Polanski's nieuwe film Carnage gaat in Nederland in première tijdens de eerste editie van de Amsterdam Film Week. Dat liet de organisatie donderdag weten. Kate Winslet, Jodie Foster, Christoph Waltz en John C. Reilly spelen de hoofdrollen in het komische drama. 

Carnage, gebaseerd op het toneelstuk Dieu du Carnage van de Franse schrijfster Yasmina Reza, gaat over twee 11-jarige jongens die bij elkaar komen om een uit de hand gelopen ruzie op een volwassen manier bij te leggen. Helaas zijn hun ouders ook aanwezig, en zij blijken veel minder bereid de kwestie vreedzaam uit te praten.

Tijdens de filmweek worden films getoond die het afgelopen jaar belangrijke prijzen hebben gewonnen. Zo worden winnaars van Oscars en Golden Globes getoond, maar ook winnaars van vooraanstaande filmfestivals zoals dat van Berlijn, Venetië of het New Yorkse Tribeca.

Naast Carnage worden ook Tree of Life (winnaar Gouden Palm, filmfestival Cannes), The King's Speech (winnaar Oscar Beste Film) en Circumstance (winnaar publieksprijs, Sundance Film Festival) getoond. Daarnaast zullen er previews plaatsvinden van onder andere We Need To Talk About Kevin met Tilda Swinton en Drive met Ryan Gosling.

De Amsterdam Film Week vindt plaats van 1 tot en met 6 november.


Polanki's Carnage opent Amsterdam Film Week (Foto: Novum)