Huntelaar: "Het leek soms wel zaalvoetbal"

Olga Kroeders

Nederland boekte gisteren een historische zege op San Marino (11-0). Klaas-Jan Huntelaar maakte er twee.

Nederland, koploper van de FIFA-ranking, speelde San Marino compleet van de mat. Met achteloze hakballen, prachtige combinaties en nog mooiere doelpunten was het smullen in Eindhoven. Het ging Oranje wel heel makkelijk af tegen de nummer laatst van de wereld. Dat beaamde Huntelaar na afloop tegenover Goal.com. "Het was wel grappig om te zien dat ze zelfs bij aftrappen tijd probeerden te winnen", zegt Huntelaar na afloop. "Op het einde gingen ze maar met elf man voor het doel hangen om die tiende goal te voorkomen."

11-0 is een uitslag die staat en de hele wereld over gaat. De basis van de historische zege werd gelegd in het eerste kwartier. "We begonnen erg sterk. Het scoreverloop werkte natuurlijk ook mee. Aan het einde van de eerste helft vielen we wat terug. In de rust gaf de bondscoach dan ook terecht aan dat we scherp moesten blijven en een uitslag moesten wegzetten. In de tweede helft hebben we dat goed opgepakt."

Huntelaar speelde in de punt van de aanval. Hij kreeg op 'negen' de voorkeur boven Robin van Persie, die op de rechterkant goed uit de voeten kwam. Waar Van Persie al snel scoorde, moest Huntelaar een uur wachten op zijn doelpunt. "Ik moest gewoon rustig en scherp blijven. We bleven allemaal geconcentreerd spelen, bewogen veel en combineerden goed. Het leek soms wel zaalvoetbal."