Golden Earring in Haags Historisch Museum

bennootje

Het Haags Historisch Museum staat vanaf zaterdag stil bij het 50-jarig jubileum van de Golden Earring met een tentoonstelling over de Haagse band. In 1961 richtten onder anderen George Kooymans en Rinus Gerritsen een bandje op. Zij zitten ook nu nog in Nederlands oudste en succesvolste rockband, naast Barry Hay en Cesar Zuiderwijk.

Fans kunnen hun hart ophalen aan de expo Golden Earring - Back Home. Zo is een wand beplakt met tientallen elpees en singles, zijn er oude foto's en posters van de band, prijzen en gouden platen, beelden van optredens en een drumstel van Cesar Zuiderwijk te zien.

Golden Earring kende vele grote (internationale) hits als Twilight Zone, Radar Love, Another 45 Miles, When The Lady Smiles en Going To The Run.

De opening van de expositie valt samen met het begin van de Museumnacht Den Haag zaterdagavond, wanneer drummers Cesar Zuiderwijk en Koen Herfst een zogeheten drumbattle houden in de Koninklijke Schouwburg. De tentoonstelling is te bezichtigen tot en met 26 februari.

Golden Earring in Haags Historisch Museum
Golden Earring in Haags Historisch Museum (Foto: ANP)