Red Hot Chili Peppers stoot Adele van troon

Redactie

Adele voert niet langer de Album Top 100 aan. De Britse zangeres moet haar toppositie overdragen aan de Red Hot Chili Peppers, die met hun nieuwe plaat I'm With You binnenkomen op een.

Met haar tweede album, 21, staat Adele al 32 weken in de hoogste regionen van de hitlijst. Een paar keer eerder raakte ze de eerste positie kwijt, onder meer aan Bløf, Guus Meeuwis en Ben Saunders. Deze week moet Adele het doen met de tweede plek.

Daarmee blijft de Britse zangeres David Guetta net voor: zijn nieuwe plaat Nothing But the Beat komt nieuw binnen op de derde plek. De Smurfen en Lenny Kravitz maken de top vijf compleet.

In de Single Top 100 gaat de strijd nog steeds tussen de gelegenheidsduo's Nick & Thomas en Keizer en De Munnik. Net als vorige week leggen Simon Keizer en Paul de Munnik het af tegen hun partners Nick Schilder en Thomas Acda. Sterker Nu Dan Ooit voert de hitlijst nog steeds aan, Kijk Me Na staat weer op de tweede plaats. Zomerhit Danza Kuduro van Lucenzo en Don Omar blijft plakken op de derde plek.


Red Hot Chili Peppers stoot Adele van troon (Foto: Novum)