T. Janssen overwoog te stoppen na auto-ongeluk

Stefan (sportfreak)

Theo Janssen overwoog na zijn auto-ongeluk in november 2009 serieus om te stoppen met voetballen. Bij dat ongeluk raakte mede-passagier en vriend Kevin Moeliker zwaargewond. De huidige speler van Ajax is dankzij de hulp van een psycholoog op andere gedachten gebracht.

In de nieuwste uitgave van Helden spreekt Janssen, toen spelend voor FC Twente, over de gitzwarte periode in zijn leven. "Ik heb echt serieus overwogen te stoppen met voetballen, ik had er totaal geen zin meer in", aldus Janssen. "Waar doe ik het voor, dacht ik alleen maar. Je kunt op sommige momenten beter niet bekend zijn. Ik dacht ook: als ik stop, zijn ze me over een jaar lekker vergeten, laat ik het maar doen. Ik heb professionele hulp gezocht. Mijn vrouw Natasha zei me dat ik naar een psycholoog moest gaan."

Die hulp sloeg echter niet meteen aan. "De eerste keren had ik er niets aan, sloeg het niet aan. Maar na verloop van tijd merkte ik dat het me hielp. Ik ga de komende tijd zeker weer naar haar toe. Ja, het is een vrouw, ik praat niet makkelijk met mannen. Na dat ongeluk heb ik me alleen maar geconcentreerd op het spelen van wedstrijden en op niets anders. Dat was een manier van overleven. Ik was echt niet gelukkig. Als je goed in mijn ogen keek, dan zag je verdriet."

Janssen sprak er niet over met voorzitter Joop Munsterman of de toenmalige trainer Steve McClaren en hield de gedachten voor zichzelf. Pas in het laatste seizoen bij FC Twente hervond de middenvelder zijn plezier. "Toen we het seizoen ervoor kampioen werden, was ik nog te veel met het ongeluk en mezelf bezig om optimaal te genieten. Naar de buitenwereld doe je net alsof, maar van binnen was ik nog met van alles bezig. Ja hoor, ik heb ook veel gehuild, vooral als ik alleen thuis was. Steeds dacht ik: hoe heb ik zo stom kunnen zijn."