Elia: "Droom om met Del Piero te spelen"

Sjors (Sj0rSz)

Eljero Elia heeft zijn gewenste transfer gemaakt. De vleugelspeler verruilde Hamburger SV voor Juventus en speelt de komende vier jaar in de Serie A.

Tegenover OnsOranje geeft Elia een reactie op zijn transfer. "Als klein kind droomde ik al van clubs als Juventus. Ik had vroeger een shirt van Alessandro Del Piero en was ook een groot fan van Fabrizio Ravanelli. Het lijkt me geweldig om samen te spelen met een legende als Del Piero", aldus de Oranje-international.

In Turijn had Elia al een goed gesprek met trainer Antonio Conte. "De trainer wil mij op de linkervleugel gebruiken, hij kent mijn kwaliteiten", vervolgt de vleugelspeler. "Ik zoek mijn tegenstander op en maak acties. Bovendien hebben we een middenveld met uitstekende passingkwaliteiten waar ik van gebruik kan maken."

De carrière van Elia zat afgelopen jaar op een dood spoor, maar met de overgang naar De Oude Dame hoopt de technicus zijn loopbaan weer nieuw leven in te blazen. In het verleden speelde de rappe aanvaller onder meer voor ADO Den Haag en FC Twente.