Man langer vast voor miljoenenfraude met drank

bennootje

De 41-jarige Nederlander die begin augustus werd aangehouden voor een miljoenenfraude met alcoholhoudende dranken, mag in ieder geval nog negentig dagen worden vastgehouden. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Den Bosch bepaald.

Het Openbaar Ministerie (OM) had gevraagd de hechtenis van de man te verlengen, omdat het OM vreest dat de man zijn oude praktijken weer oppakt als hij wordt vrijgelaten. Ook bestaat volgens het OM de kans dat de man op de vlucht slaat.

De man werd begin augustus in Moldavië opgepakt en daarna uitgeleverd aan Nederland. De man heeft vermoedelijk van oktober 2009 tot medio vorig jaar valse documenten en vrachtbrieven opgemaakt, zodat hij pallets met wodka, wijn en bier naar het Verenigd Koninkrijk kon sturen zonder btw en accijnzen te betalen.

Vermoedelijk zijn de alcoholische dranken in Groot-Brittannië illegaal op de markt gebracht. De schade voor de Nederlandse fiscus bedraagt ongeveer twintig miljoen euro. In het Verenigd Koninkrijk gaat het om veertig tot vijftig miljoen.