[Vuelta] Vervelende blessure voor Boonen

Peterselieman

Tom Boonen heeft bekend gemaakt waarom zijn optreden in de Vuelta a España tot nu toe matig is. De Belg heeft een vervelende blessure aan zijn balzak. Door de pijn die dit veroorzaakt kan hij niet tot het uiterste gaan.

De hoge temperaturen aan het begin van de Vuelta hielpen mee bij het ontstaan van de blessure. "Door de extreme warmte en het overmatige zweten raakte mijn balzak zwaar geïrriteerd. Er zit een gat in door de wrijving van de broek met het zadel. Het is niet de eerste keer dat ik last heb op deze plaats, maar het is nooit zo erg geweest als nu," zei Boonen in Het Nieuwsblad.

De Quick-Step-renner kreeg een stukje extra bescherming op de plaats van de blessure. "En bij momenten had ik ook een soort van pamper om. Het perineum, de plek tussen de balzak en de anus is nu eenmaal de teerste plaats van het lichaam," zei de Belg die door de pijn maandag laatste werd in de tijdrit. "Man, wat heb ik daar afgezien. Weet je dat die plek zoveel pijn deed dat ik al die 47 kilometer staand op de trappers heb gereden?"

Boonen wil niet van opgeven weten, omdat hij in vorm moet komen voor het wereldkampioenschap dat eind deze maand in Kopenhagen op het programma staat. Daar is hij samen met Philippe Gilbert kopman van de Belgische formatie. Een rustdag in de Vuelta heeft hem in ieder geval goed gedaan. "Het gaat al wat beter."