Ronaldo gezicht van PES 2012

Pheno

Konami heeft de packshots van PES 2012 vrijgegeven. De game heeft Cristiano Ronaldo op de cover staan.

"Ik vind het echt een enorme eer dat Konami mij heeft uitgekozen om het gezicht te zijn van PES 2012, en de hele gedachte achter het cover beeld", zegt de zeer enthousiaste speler. "PES 2012 is voor mij de meest perfecte recreatie van voetbal en benadert het meest waarheidsgetrouw de synergie binnen een team en de dynamiek hoe zij een aanval opbouwen, ruimte op het veld creëren en een verdediging afstoppen. Ik weet zeker dat iedereen die dit spel speelt een beter inzicht krijgt in de onderliggende tactieken en het samenspel van de spelers. Het draait nooit om een enkele speler, het draait echt om het hele team – en PES 2012 laat dat beter zien dan welke andere game dan ook".

PES 2012 biedt de speler meer controle door geheel vernieuwde AI-elementen en off-the-ball controle. Hierdoor kan je de voetballers naar de gevaarlijke zones laten bewegen, een teamgenoot aansturen zodat er ruimte ontstaat of vooruit laten lopen met het nieuwe Teammate Control-system. Tegelijkertijd zorgt het Active AI-systeem, het hart van de nieuwe PES 2012, ervoor dat alle spelers de ruimte opzoeken om hiermee de verdediging van de tegenstander uit positie te halen.

Het spel komt op 13 oktober voor PlayStation 3, Xbox 360 en Windows uit. Cristiano Ronaldo zal ook te bewonderen zijn op de covers en merchandise-artikelen voor PlayStation 2 en PSP-versies van PES 2012, die verkrijgbaar zijn vanaf 27 oktober en voor de Wii-versie die verkrijgbaar is vanaf 3 november.

Cover PES 2012