Grosjean wil plaats bij goed F1-team

Peterselieman

Romain Grosjean hoopt dat hij komend seizoen onderdak vindt bij een goed Formule 1-team. De Fransman werd afgelopen weekend op Spa-Francorchamps kampioen in de GP2 Series en hoopt dat hij zo voldoende heeft laten zien om zijn terugkeer in de Formule 1 mogelijk te maken.

"Het was een geweldig seizoen. Het team heeft erg goed werk verricht door mij steeds weer een snelle auto te geven en hopelijk kunnen we volgende week op Monza ook nog het kampioenschap voor teams winnen. Ik zal daar enorm mijn best voor doen," zei Grosjean die dit jaar vijf races in de GP2 won tegen GPUpdate.

"Mijn doel voor volgend jaar is om voor een goed team in de Formule 1 te racen. Ik wil dan laten zien dat ik het wel degelijk goed kan doen in de Formule 1," meldde de Fransman die in 2009 bij Renault na het ontslag bij Nelson Piquet jr. de kans kreeg om zich te bewijzen, maar er nog niet klaar voor bleek te zijn.

"Ik vind dat ik het goed gedaan heb door nu de titel in de GP2 te veroveren. Er is geen beter kampioenschap dat je kunt winnen als je in de Formule 1 wil komen," zei Grosjean die niet zomaar bij een team in wil stappen. "We zijn met verschillende teams in gesprek en ik denk dat er wel mogelijkheden zijn bij een beter team, als de onderhandelingen goed verlopen."