Game of the Decade-toernooi - tweede ronde - dag 5

Kevin (KoosyNL)

Vandaag is vijfde dag van de tweede ronde van de Game of the Decade-toernooi. Vandaag staan er weer vier games klaar. Welke verdient het om naar de derde ronde te gaan?

Metal Gear Solid 3: Snake Eater
Volgens vele de beste in de Metal Gear Solid-serie. In de game staat niet Snake maar zijn vader en vijand, Big Boss centraal waardoor we een inkijkje krijgen in hoe deze schurk zo geworden is. Diepe karakters en een emotioneel verhaal stonden centraal in deze game die veel antwoorden gaf maar ook net zoveel vragen wist op te roepen bij de speler.

God of War 2
In deel twee van de God of War-serie vervolg je het verhaal van Kratos die nu op de stoel zit van de oorlogsgod Ares. De game is nog mooier en actievoller dan het eerste deel met gigantische eindbazen en meer wapens.

Grand Theft Auto IV
Één van de langstverwachte spellen uit zijn tijd. GTA IV bracht nog meer realisme naar de GTA-reeks. Onder andere de autobesturing was sterk aangepakt in de game. Heb je veel schade aan de rechterkant van je auto, dan zal je merken dat de auto daar sterk op reageert. Later zijn er nog enkele uitbreidingen bijgekomen die de game nog beter hebben gemaakt.

World of Warcraft
De langverwachte MMORPG van Blizzard wist vanaf het begin meteen veel indruk te maken. Jaren later wordt de game nog steeds door miljoenen mensen gespeeld en zijn er al meerdere uitbreidingen voor verschenen. World of Warcraft is zeker de meest succesvolle MMO aller tijde en de vraag is wie de koning van zijn troon kan stoten.