Eis: acht jaar cel voor misbruik 9-jarig meisje

Redactie

Tegen een 53-jarige man die ervan wordt verdacht in april vorig jaar een 9-jarig meisje in Lomm te hebben ontvoerd en in een bos te hebben misbruikt is woensdag in hoger beroep acht jaar cel geëist. De rechtbank in Roermond legde de man eerder een gevangenisstraf van zes jaar op.

Het meisje fietste de bewuste dag van een vriendinnetje naar huis. De man lokte het kind volgens het Openbaar Ministerie mee, legde haar in zijn kofferbak en reed naar een bos. Daar zou het meisje zich hebben moeten uitkleden en moest ze op de grond gaan liggen.

De man zou het 9-jarige kind met zijn handen, tong en een vibrator hebben misbruikt. Daarna liet hij haar een stukje verder in het bos vrij. Na een kwartier werd het meisje gevonden.

Het OM eiste in eerste instantie ook al acht jaar cel. Zowel justitie als de verdachte gingen in hoger beroep tegen de gevangenisstraf van zes jaar die de man van de rechtbank in Roermond opgelegd kreeg. Het OM vond de opgelegde straf te laag. De rechtbank oordeelde daarnaast dat er geen sprake was van verkrachting, maar het OM vindt van wel.

Het gerechtshof in Den Bosch doet naar verwachting over twee weken uitspraak.