Schalke 04 versterkt zich met gevreesde Pukki

Niels (DerMeister)

Teemu Pukki maakt de overstap van Schalke 04. De spits is afkomstig van HJK Helsinki. De Fin speelde nog niet zo lang geleden met zijn voormalige ploeg tégen Schalke 04. Hij scoorde in het tweeluik alle doelpunten namens HJK Helsinki.

In het kader van de Europa League mocht Schalke het in de laatste voorronde opnemen tegen de Finse ploeg. Op bezoek bij HJK verloor de club uit Gelsenkirchen met 2-0. Pukki was verantwoordelijk voor beide doelpunten. Ook in het tweede duel wist Pukki zijn doelpuntje mee te pikken. HJK verloor de wedstrijd overigens wel met 6-1, mede door vier doelpunten van Klaas-Jan Huntelaar.
 
Horst Heldt, sportief directeur van Schalke 04, is erg te spreken over de viervoudig international van Finland. "Hij heeft ons in de Europese wedstrijden overtuigd. Hij is een directe aanwinst voor ons elftal. Hij is daarnaast nog erg jong en kan nog groeien", aldus Heldt tegenover het Duitse dagblad Bild.

Het talent van Pukki werd al eerder ontdenkt. In 2008 maakte de Fin de overstap van FC KooTeePee naar het Spaanse Sevilla. Daar wist hij destijds nog geen potten te breken en kwam hij slecht tot één optreden in de hoofdmacht.