Bende van Oss-acteur snijdt in neus collega

Redactie

De opnamen van De Bende van Oss zijn de hoofdrolspelers niet in de koude kleren gaan zitten. De Vlaamse acteur Matthias Schoenaerts sneed bijna de neus af van Benja Bruijning. Marcel Musters sloopte tijdens het filmen een deur. "Het is een klein ongeluk dat gebeurt in de heftigheid van de scène", verdedigt Schoenaerts zichzelf tegenover de camera van Novum Nieuws.

Ook hoofdrolspeelster Sylvia Hoeks krijgt ervan langs in de misdaadfilm. "Wat hielp is dat Matthias een van de acteurs echt verwond heeft, waardoor we allemaal echt bang van hem werden", grapt de 28-jarige actrice. "Iedereen was wel bezorgd om Benja, want hij had echt een snee."

Frank Lammers, die een corrupte verzekeringsagent speelt, valt Hoeks bij. "De neus zit er nog op hoor, dus hij moet niet zaniken." Lammers was het acteergeweld van Schoenaerts al gewend. De twee waren eerder dit jaar samen te zien in de Vlaamse film Rundskop.

Marcel Musters, die de leider van de bende speelt, vindt de vechtscènes leuk om te spelen. "Je bereidt je voor door precies te weten wat je moet gaan doen, je kunt niet zomaar in het wilde weg gaan slaan of schieten." De deur sneuvelde toen hij een café binnen moest stormen. "Door de kracht waarmee ik de deur opende, kwam het raam eruit." Hij kon nog net opzij springen voor het glas hem zou verwonden.

De Bende van Oss, geregisseerd door André van Duren, is gebaseerd op historische gebeurtenissen rond de bende van Oss. Sylvia Hoeks speelt Johanna van Heesch die met haar man Ties, de rol van Schoenaerts, verzeild raakt in de Brabantse bende.

De misdaadfilm opent het Nederlandse Film Festival op 21 september en is vanaf 29 september in de Nederlandse bioscopen te zien.


Bende van Oss-acteur snijdt in neus collega (Foto: Novum)