Van Marwijk raadde Elia Galatasaray af

Peterselieman

Eljero Elia kreeg van bondscoach Bert van Marwijk deze zomer het advies om niet naar Galatasaray te vertrekken. Hij zou daarmee buiten beeld kunnen raken voor het Nederlands elftal. "Hij adviseerde me om naar Engeland of Italië te gaan", vertelde de 24-jarige aanvaller woensdag aan Novum Nieuws. Elia luisterde naar Van Marwijk en tekende een contract voor vier seizoenen bij Juventus.

Elia speelde de afgelopen twee jaar bij Hamburger SV, maar zag daar weinig toekomstperspectief meer. Zijn eerste voorkeur ging uit naar een club in de Engelse Premier League. De interesse van Wigan Athletic, Fulham, Everton en Newcastle United mondde echter niet uit in een transfer.

Vervolgens kwam Juventus in beeld. "Die club had vorig jaar ook al bij HSV aangeklopt. Het ketste toen echter af op de vraagprijs van vijftien miljoen euro." Deze week kwamen de clubs er voor een transfersom van ongeveer tien miljoen alsnog uit, tot tevredenheid van Elia. "Het doel is om ons te kwalificeren voor de Champions League. Bovendien mag ik samen gaan spelen met mijn jeugdheld Alessandro del Piero."

Elia wordt volgende week woensdag bij zijn nieuwe club gepresenteerd. Hij is na Edgar Davids en Edwin van der Sar de derde Nederlander die voor de Oude Dame uit Turijn gaat voetballen.