Bayern laat Ribéry niet naar Chelsea gaan

Peterselieman

Volgens het Duitse Bild zou Chelsea een bod van 34 miljoen euro bij Bayern Munchen hebben neergelegd om Franck Ribéry over te nemen. De nieuwe trainer van Chelsea, Andre Villas-Boas, schijnt nogal gecharmeerd te zijn van de Franse aanvaller en heeft aangegeven de speler graag naar Londen te willen halen.

Chelsea zou inmiddels bot hebben gevangen bij stadsgenoot Tottenham, die hun sterspeler Luka Modric niet willen laten gaan naar de concurrentie. Daarom is de focus verlegd naar Ribéry, maar Bayern weigert de aanvaller te laten gaan. De Duitsers zouden naar verluidt 40 miljoen euro voor Ribéry willen hebben.

Bayern wil overigens nog niet reageren op het nieuws over het bod. Ribéry zelf had eind juli nog aangegeven om nog lange tijd bij Bayern te blijven om daar nog veel prijzen mee te pakken. De aanvaller zou met zijn jaarsalaris van tien miljoen euro de duurste speler in de Bundesliga zijn en zijn contract zou nog tot 2015 lopen. Volgens Bild, dat zijn bericht overigens uit de Engelse speculatiekrant The Sun heeft gehaald, zou Chelsea hem een salaris van ruim elf miljoen euro willen betalen.

Twee jaar terug waagde toenmalig Chelsea-coach Carlo Ancelotti al eens een poging om Ribéry bij Bayern los te weken. Destijds was de Duitse reactie stellig en duidelijk: "Ribéry is Onverkoopbaar". Of Chelsea nog een nieuw bod op de Fransman uit zal gaan brengen is nog onbekend.