[Upd] PSV trekt Spartaan Willems aan

André

PSV heeft interesse in Jetro Willems, de 17-jarige verdediger van Sparta Rotterdam. De Eindhovense club zou hem voor drie jaar willen vastleggen.

Bij Sparta kunnen ze er niet veel over kwijt. "Dit is een hele complexe deal, daarom kan ik er niets over zeggen", zegt technisch directeur Wiljan Vloet tegen Voetbal International. "Als Willems vertrekt, brengt dat een kettingreactie tot stand. Er hangen deals rondom meerdere spelers aan vast."

Bij een eventuele overeenkomst zal Willems niet meteen bij Sparta vertrekken. Hij zal dit seizoen dan nog op huurbasis afmaken bij de Rotterdammers. Volgens RTV Rijnmond heeft PSV een contract voor drie jaar klaarliggen voor de verdediger. Hij heeft bij Sparta nog een verbintenis tot 2013.

De jonge linksback is bezig aan zijn tweede seizoen bij Sparta. Hij maakte deel uit van de Oranje-selectie op het EK onder-17, dat gewonnen werd door de Nederlandse ploeg. Daar maakte hij veel indruk, waardoor hij eerder al in de belangstelling stond van Inter.

Update 16:58 uur

PSV heeft zich versterkt met Jetro Willems. De Eindhovenaren hebben de 17-jarige linksback, die overkomt van Sparta Rotterdam, voor drie seizoenen vastgelegd.