[Upd] Matavz vertrekt naar PSV, Texeira naar Groningen

Niels (DerMeister)

PSV en FC Groningen hebben volgens Voetbal International op de laatste dag van de transferperiode toch een akkoord weten te bereiken over de transfersom voor Tim Matavz. Mocht de Sloveen door de medische keuring komen, dan tekent de spits een contract voor vijf jaar bij de Eindhovense ploeg.

De 22-jarige Matavz ondergaat later vandaag in de Sloveense hoofdstad Ljublana, waar hij vrijdag met zijn land een interland tegen Estland speelt, een medische keuring. PSV heeft een arts naar Slovenië gestuurd. Matavz heeft in een eerder stadium al een akkoord bereikt met de Brabanders.

Update:

PSV meldt op de eigen clubsite dat Tim Matavz de ploeg zal versterken. Met de overgang zal een bedrag van ongeveer zeven miljoen euro gemoeid zijn. Na de medische keuring tekent de Sloveense spits een contract voor vijf jaar bij de Eindhovense ploeg. Met het aantrekken van Matavz zijn volgens technisch directeur Marcel Brands alle voorgenomen versterkingen afgerond. Later vandaag zal FC Groningen de Uruguyaanse spits David Texeira als opvolger van Matavz presenteren.