EA: 'Gamers zitten niet te wachten op PS4'

Roy

EA ziet op dit moment geen reden voor een nieuwe generatie hardware. Dit zegt EA-topman Frank Gibeau in een gesprek met CVG. Volgens Gibeau is het moeilijk voor te stellen wat een volgende generatie zou moeten doen. Bovendien zouden consumenten meer dan tevreden zijn met de huidige generatie.

"Ik zou me niet kunnen voorstellen wat je kunt doen op een PlayStation 4. De displays blijven 1080p, men is nu al verbonden met internet... Je zou de machine sneller kunnen maken, zorgen voor meer polygonen en mooiere graphics, maar wat moet dat kosten?"

EA is op dit moment tevreden met de huidige generatie; er is inmiddels voldoende ervaring om mooie games te maken en de installed base is lekker groot. Bovendien zijn ze nog steeds bezig met het verbeteren van de graphics van de huidige machines. Als voorbeeld noemde Gibeau de Frostbite 2-engine:

"Frostbite 2-technologie kan erg leuke en interessante dingen laten zien die anderen niet kunnen. Daarnaast heeft onze competitie ook geweldige dingen om te laten zien in de toekomst."

Naast de developers zouden ook consumenten nog geen interesse hebben in een volgende generatie. 

"Ik zou graag zien dat deze generatie wat langer doorloopt. Ik zie op dit moment geen consumenten hun haren uit hun hoofd trekken omdat ze een nieuwe generatie consoles willen. Ze lijken erg tevreden met hun PlayStation 3 en/of Xbox 360. Ze waarderen de online-features en de bijbehorende communities. Daarnaast is er keuze uit een enorme lijst met games."