[Upd] Fer toch naar FC Twente

Olga Kroeders

FC Twente kan de komst van Leroy Fer vergeten. De middenvelder en zijn management hebben besloten dat de 21-jarige voetballer in Rotterdam blijft. "Fer maakt het seizoen af bij Feyenoord en is daarna transfervrij", zegt zijn zaakwaarnemer Rob Jansen in het AD.

De onderhandelingen tussen Feyenoord en Twente verkeren al lange tijd in een impasse. Hoewel Fer aangaf graag naar de bekerwinnaar te willen vertrekken, wil Feyenoord hem behouden. Een volgens Twente-voorzitter Joop Munsterman 'niet te weigeren bod' werd door de stadionclub van tafel geveegd. Naar verluidt ging het om een bedrag van vijf miljoen euro.

"Wij zijn er klaar mee", zegt Jansen. "De clubs hebben lang genoeg de tijd gehad om tot een akkoord te komen. Wij zetten er een punt achter. Leroy wil zich concentreren op Feyenoord en Jong Oranje. Hij zal de club pas na het seizoen verlaten."

Fer is inmiddels aan zijn vijfde seizoen voor Feyenoord bezig. Hij speelde 103 wedstrijden en scoorde daarin veertien keer.

Update 11:36 uur

Leroy Fer zal deze transferperiode toch Feyenoord gaan verruilen voor FC Twente. Lange tijd leek het er op dat beide clubs niet tot een akkoord konden komen, maar AD Sportwereld meldt dat Feyenoord akkoord is gegaan met de door Twente geboden vijf miljoen euro. Voor hoeveel seizoenen de middenvelder tekent in Enschede is nog niet bekend. Hij zal overigens nog wel medisch gekeurd moeten worden. Twente zal hiervoor waarschijnlijk een arts naar Zweden sturen, omdat Fer daar momenteel met Jong Oranje verblijft.