Assaidi: "Een blinde ziet dat Mounir klasse heeft"

Wessenator

Mounir El Hamdaoui hoeft niet meer te rekenen op een terugkeer bij het eerste van Ajax. Trainer Frank de Boer zette hem terug naar de beloften, een actie waar Oussama Assaidi met zijn verstand niet bij kan.

"Dat ze hem in het tweede laten voetballen is respectloos. Mounir heeft altijd in de Eredivisie gespeeld en nu moet hij ineens met jongens spelen die alles nog moeten bewijzen. Terwijl ik zeker weet dat hij voor Ajax 1 nog van waarde kan zijn", vertelde de vleugelspits van sc Heerenveen aan Nusport.

Dat El Hamdaoui door De Boer wordt neergezet als onhandelbare speler vindt Assaidi maar onbegrijpelijk. "Hij speelt met mij in het nationale elftal van Marokko en ik zeg je: hij is een fantastische voetballer en een fantastisch mens".

"Een blinde ziet dat Mounir klasse heeft. Ik denk dat Ajax hem op dit moment heel goed kan gebruiken. Hij is echt geen mindere spits dan Kolbeinn Sigthórsson of Siem de Jong en ook geen mindere linksbuiten dan Derk Boerrigter. Mounir beschikt over zó veel kwaliteit", vervolgde de dribbelaar.

Ajax is de spits liever kwijt dan rijk en heeft nog tot en met 31 augustus de tijd om hem bij een andere club onder te brengen. Eerder deze zomer toonde PSV, Trabzonspor en het Italiaanse Udinese al interesse, dit werd echter nooit concreet.