2K Games verbouwt schietspelgenre

Redactie

Niet voor elke uitgever draait het schietspelgenre om oorlog en het gebruik van authentieke wapens uit het Amerikaanse leger. 2K Games kiest voor een andere richting. Met spellen als The Darkness 2, Bioshock Infinite en Borderlands 2 wordt bewust gekozen het schietspelgenre te mengen met invloeden uit andere genres. Dat heeft een woordvoerder gezegd tegen Novum Nieuws.

Zo maakt het schietspel The Darkness 2 gebruik van quad-wielding. Dit betekent dat de speler vier wapens tegelijkertijd aan kan sturen. "Ieder wapen heeft zijn eigen functie en op sommige momenten zijn bepaalde wapens geheel nutteloos", vertelt de woordvoerder. Het spel is gebaseerd op een stripverhaal over een door demonen bezeten maffioos.

Gamestudio Gearbox Software is ondertussen bezig een vervolg op Borderlands te maken. Net als zijn voorganger moet Borderlands 2 elementen uit een rollenspel, waaronder het gebruik van ervarings- en levenspunten, combineren met een schietspel. Tenslotte komt de uitgever met Bioshock Infinite. Een spel waarin spelers de juiste superkrachten en wapens moeten gebruiken om puzzels op te lossen of vijanden te verslaan.

De games die 2K Games op de markt wil brengen, staan in de planning voor volgend kalenderjaar. Dit najaar wordt het schietspelgenre wel gedomineerd door authentieke oorlogspellen. Activision komt met Call of Duty: Modern Warfare 3 waarin de strijd tegen het terrorisme centraal staat, terwijl Electronic Arts met Battlefield 3 de oorlog in Irak dichter bij huis brengt. Deze twee games worden in eind oktober en begin november verwacht.