Tetris komt naar Nintendo 3DS

Redactie

Het puzzelspel Tetris wordt dit jaar nog uitgegeven voor de Nintendo 3DS. Nintendo heeft Tetris: Axis alleen aangekondigd voor een release in de Verenigde Staten. Nintendo Benelux heeft nog geen groen licht voor het puzzelspel.

Tetris: Axis laat spelers wederom blokken stapelen om punten te verdienen. In totaal kent het spel twintig verschillende spelfuncties en de mogelijkheid draadloos tegen zeven andere gamers te spelen.

Daarnaast maakt het gebruik van de camera in de spelcomputer en de mogelijkheid data te versturen naar andere gamers. Details over deze twee extra functies zijn niet bekendgemaakt.

Tetris werd in 1984 verzonnen door de Rus Alexey Pajitnov. De echte doorbraak volgde vijf jaar later, toen het puzzelspel werd meegeleverd bij de eerste draagbare spelcomputer van Nintendo, de Gameboy.

Sinds de jaren tachtig zijn meer dan zeventig miljoen spellen in de Tetrisreeks verkocht voor de spelcomputer. Voor mobiele telefoons is het spel wereldwijd sinds 2005 meer dan honderd miljoen keer verkocht.