The Sims Social bestormt Facebook

Redactie

The Sims Social is het op vier na populairste spel op Facebook. Binnen een maand nadat de game live is gegaan op het sociale netwerk hebben meer dan twintig miljoen mensen het spel gespeeld. The Sims Social is op dit moment de applicatie met het snelste groeiende publiek op Facebook. Dat blijkt uit de statistieken van analysewebsite AppData.

Het simulatiespel staat op de elfde plaats van alle applicaties voor het sociale netwerk. Dagelijks houden meer dan een miljoen mensen zich bezig met het virtuele leven van de sims. Die populariteit komt niet uit het niets. Sinds The Sims in 2000 voor het eerst werd uitgegeven voor de pc, zijn meer dan 140 miljoen spellen binnen de reeks verkocht.

Gelijk aan de originele versies van The Sims moeten gamers in The Sims Social een virtueel personage onderhouden. Om een goed huishouden te runnen, heeft de speler hulp nodig van andere personages. Deze personages worden bestuurd door vrienden.

Het populairste spel op Facebook is nog altijd het simulatiespel Cityville met ruim 75 miljoen spelers per maand. Deze game wordt gevolgd door de strategiegame Empires & Allies en Texas Hold'm Poker. Meer over De Sims Social kun je lezen in de preview over de game.


The Sims Social bestormt Facebook