[Upd] Organisatie Royal Beach Concert failliet

Redactie

Het Royal Beach Concert is failliet verklaard. Dat heeft organisator Bob Reiche laten weten aan Albert Verlinde. Eerder liet een aantal bedrijven al beslagleggen op de tegoeden van de organisatie. Het Royal Beach Concert was met de Consumentenbond verwikkeld in een rechtszaak.

De rechtszaak werd aangespannen doordat het Royal Beach Concert op de geplande datum van 4 juni niet doorging. De kantonrecher oordeelde eerder dat negen individuele kaarthouders hun geld moesten terugkrijgen. De Consumentenbond wilde een vergoeding voor alle kaarthouders. Het kort geding is vanwege het faillissement van de baan.

Artiesten als Bryan Adams en Elton John zouden optreden op het Royal Beach Concert. Het concert ging niet door vanwege 'een aantal zaken van operationele aard'. De organisatie zocht naar een nieuwe datum, maar die is nooit bekendgemaakt.

Eerder zei Reiche dat hij de kosten van het eventueel niet doorgaan wil verhalen op de Consumentenbond. "De artiesten zijn welwillend, maar de stemmingmakerij van de Consumentenbond maakt onze bedrijfsvoering onmogelijk", liet hij weten aan het AD

Update 22:28 uur
De Consumentenbond zet een kort geding tegen het Royal Beach Concert door. Een woordvoerster van de bond zei dat dinsdag na een bericht van RTL Boulevard dat organisator Bob Reiche had laten weten dat Royal Beach Concert failliet is.

De bond is met de organisator van het evenement in conflict over het terugbetalen van de kaartjes voor het afgelaste concert van 4 juni. Het zou op het strand van Scheveningen plaatsvinden, maar werd om onduidelijke redenen afgeblazen.