Hargreaves vertrekt naar Manchester City

Niels (DerMeister)

Manchester City heeft zich op de voorlaatste dag van de transferperiode versterkt met Owen Hargreaves. De Engelsman, die de laatste jaren uitkwam voor stadsgenoot en aartsrivaal Manchester United, kost de ploeg niets, aangezien zijn contract afgelopen zomer afliep op Old Trafford.

Hargreaves kwam vandaag door de medische keuring bij Manchester City. Eerder probeerden The Citizens om Mark van Bommel te strikken, maar zijn huidige ploeg AC Milan liet de middenvelder niet gaan. Daardoor kwam Hargreaves in beeld. De Engelsman kwam de laatste jaren wegens verschillende blessures nauwelijks aan spelen toe, maar Manchester City gunt de middenvelder een herkansing in het internationale topvoetbal.

Ook West Bromwich Albion toonde interesse in Hargreaves, maar de voormalig speler van onder meer Bayern München besloot de transferperiode af te wachten. Deze week liet ook Tottenham Hotspur hun interesse kenbaar maken. Hargreaves koos echter voor Manchester City, dat komend seizoen Champions League speelt. Hij hoopt zich weer in de kijker te spelen voor het Engelse nationale elftal. Hargreaves zal bij City de concurrentie aan moeten gaan met Nigel de Jong, Gareth Barry en James Milner.