Files door ongeval op A10

Redactie

Verkeer op de A10 rond Amsterdam heeft dinsdagmiddag te kampen met files door een ongeval. Vanwege het ongeluk zijn tussen de afslag IJmuiden en de Coentunnel alle rijstroken van de binnenring afgesloten. Het verkeer kan nog wel van de af- en toerit IJmuiden gebruikmaken. Op de buitenring is de linkerrijstrook afgesloten, meldt de Verkeersinformatiedienst.

Het ongeval vond even voor 15.00 uur plaats op de binnenring. Een auto kwam ondersteboven tot stilstand op de linkerrijstrook. Vanwege de veiligheid van de hulpverleners werden in beide richtingen rijstroken afgesloten.

Op de binnenring staat tussen knooppunt De Nieuwe Meer en het Coenplein twee kilometer file. Het verkeer dat via de toe- en afrit IJmuiden gaat, loopt een vertraging van ruim twintig minuten op. Op de buitenring van de afslag Volendam richting De Nieuwe Meer staat vier kilometer file.

Rijkswaterstaat heeft een omleiding ingesteld. Automobilisten richting Zaandam wordt aangeraden vanaf De Nieuwe Meer via de Zeeburgertunnel te rijden en de borden Amersfoort te volgen. Wanneer de A10 wordt vrijgegeven, is nog onduidelijk.