[Primera División] Barcelona speelt met Villarreal

Niels (DerMeister)

Vanavond begon ook voor FC Barcelona de competitie. In het eigen Camp Nou was Villarreal de tegenstander. De thuisploeg gaf voetballes aan Villarreal en won met maar liefst 5-0. Lionel Messi scoorde twee doelpunten. Thiago, Cesc Fàbregas en Alexis Sánchez wisten allen één doelpunt te maken.

Barcelona was de gehele wedstrijd heer en meester, maar wist in de beginfase van de wedstrijd niet tot score te komen. Halverwege de eerste helft was het toch raak. Thiago slalomde door de verdediging van Villarreal en scoorde de 1-0. Niet veel later was Giuseppe Rossi namens Villarreal dichtbij de gelijkmaker, maar het harde schot van de Italiaan belandde in het zijnet. Op slag van rust verdubbelde Cesc Fàbregas de score en dit leek de defitieve klap voor Villarreal.

Het laatste sprankje hoop ging direct na rust helemaal verloren voor de bezoekers. Na een subtiel passje van Thiago, wist Alexis Sánchez de 0-3 te scoren. Niet veel later hing de bal alweer in het doel van Villarreal. Na een steekpass van Andres Iniesta ging Lionel Messi alleen af op het vijandelijke doel. Hij omspeelde doelman Lopez en schoot de bal in het lege doel. Villarreal had nauwelijks wat in te brengen en zag Messi een kwartier voor tijd opnieuw tot score komen. Hij schoot uit een voorzet van Thiago van dichtbij raak.

Barcelona, waar Xavi en David Villa pas na rust invielen, ging op zoek naar de zesde treffer, die recht zou geven op de koppositie. Real Madrid won namelijk gisteren met 0-6 van Real Zaragoza. Het zesde doelpunt kwam er niet en zodoende staat de regerend kampioen na de eerste speelronde op de tweede plek.