Super Crate Box volgende maand naar iPhone

Redactie

Het behendigheidsspel Super Crate Box verschijnt volgende maand voor de iPhone en iPad. Dat heeft de Nederlandse gamestudio Vlambeer bekendgemaakt. Het is de eerste poging van de Utrechtse gamestudio geld te verdienen met een spel in de Appstore.

Super Crate Box verscheen vorig jaar als een gratis te spelen webspelletje. De game werd door Amerikaanse en Nederlandse media bestempeld tot een favoriet onder de gratis webgames.

In Super Crate Box moet de speler zoveel mogelijk punten verzamelen door hordes vijanden kapot te schieten. Een steeds veranderend wapenarsenaal en verschillende soorten vijanden zorgen hierbij voor de uitdaging.

Ondanks dat de gamestudio donderdag pas een jaar bestaat, staat het tweemansbedrijf geregeld in de schijnwerpers. Meerdere malen gingen gamestudio's met de ideeën van Ismael Rami en Jan Willem Nijman aan de haal.

Zo werd Super Crate Box eind vorig jaar gekopieerd door gameontwikkelaar Kenney Vleugels. Vleugels gebruikte de spelregels van Super Crate Box om een spel rond Wikileaks te maken. Tegenover gamewebsite Bashers liet Vleugels weten dat het slechts ging om een eerbetoon.

Serieuzer zijn de problemen rond een tweede spel. Het behendigheidsspel Radical Fishing is gekopieerd door de Amerikaanse gamestudio Gamenauts. Ook voor Gamenauts is het spel van de Utrechtse gameontwikkelaars een inspiratiebron, schreef het gamevakblad Control vorige maand. Beide spelletjes moeten nog op de iPhone verschijnen.


Super Crate Box volgende maand naar iPhone