C. Ronaldo: "We gaan kampioen worden"

Niels (DerMeister)

Real Madrid begon gisteren de Spaanse competitie met een klinkende 0-6 zege op Real Zaragoza. Cristiano Ronaldo was met drie treffers de grote man bij de Madrilenen. De Portugees is van mening dat zijn ploeg dit jaar de titel gaat pakken.

De laatste keer dat Real Madrid kampioen wist te worden was in het seizoen 2007/2008. Ronaldo denkt dat zijn ploeg dit seizoen FC Barcelona zal aflossen als kampioen van Spanje: "We mogen elkaar feliciteren. We speelden erg goed en kunnen Zaragoza met een tevreden gevoel verlaten. Ik kon doelpunten maken dankzij mijn teamgenoten. Zij helpen mij, net als ik hen help. We zijn een uitstekend elftal en we gaan kampioen worden als we op deze manier blijven voetballen."

De Portugees beseft dat Real Madrid als een collectief moet opereren om Barcelona op de ranglijst voor te kunnen blijven. "Het team is het meest belangrijke. Ik wil natuurlijk mijn bijdrage leveren met goals, maar hoe het elftal presteert is het voornaamste. We hadden dit seizoen niet beter kunnen starten. Nu moeten we vooral naar onszelf kijken, concentreren op het winnen van de wedstrijden en ons niet laten afleiden door andere teams", aldus de aanvaller.