Topschrijver voor script Sin City 2

Scriptschrijver William Monahan is door de producers van Sin City 2 aangetrokken om het script voor het tweede deel van de stripverfilming te finetunen.

Monahan won in 2006 een Oscar voor best adapted screenplay met de film The Departed. Volgens bronnen zou hij het al bijna voltooide script, dat geschreven is door Frank Miller, moeten perfectioneren.

Het plan voor een vervolg op de succesfilm Sin City ligt al enige tijd op de plank en volgens Robert Rodriguez, co-regisseur van het eerste deel, komt deel twee er nu echt aan. Op de afgelopen Comic-Con zei hij dat de financiering vrijwel rond is. Wanneer het script af is zal er wellicht al eind dit jaar begonnen worden met de opnames.

Of de acteurs uit het eerste deel opnieuw zullen verschijnen in deze donkere film is nog niet bekend. Rodriguez verwacht dat alle acteurs die het eerste deel overleefd hebben terug zullen keren in de film. Lastig plannen is het in ieder geval niet, vrijwel de gehele film wordt in delen opgenomen voor een green screen.