'Ajax zal niet overwinteren in Champions League'

Frank (franklop)

De bezoekers van FOK!sport denken niet dat Ajax kan overwinteren in de Champions League. Bijna de helft van de stemmers (268 stemmen, 48,6%) denkt dat de derde plaats in de poule het maximale haalbare is in een poule met Real Madrid, Olympique Lyonnais en Dinamo Zagreb.

Toch denken nog 201 stemmers (36,4%) dat zelfs een plaatsje bij de eerste twee mogelijk is. Daarvan zijn 40 stemmers zo positief dat ze denken dat groepswinst mogelijk is. Luctor.et.Emergo denkt dat Europees overwinteren sowieso haalbaar is. "Of dat nu in de Champions League of de Europa League is, vind ik nu nog erg lastig te zeggen. Hoop natuurlijk op Champions League. Ajax moet sowieso thuis van zowel Lyonnais als van Zagreb winnen en wellicht hopen op een puntje tegen Real."

FOK!user Yi-Long wil wachten totdat de transferdeadline van deze week voorbij is voor een definitieve oordeel te vellen. "Hangt allemaal af van wie er straks zijn gebleven na de 31ste (als Vertonghen opeens weg is dan is dat toch best een aderlating achterin), en dat zal straks gewoon afhangen van blessures, schorsingen, etc etc," zei hij.

Overigens is 15% van de stemmers negatief gestemd over de kansen van de Amsterdammers. De 83 users denken dat Ajax laatste wordt in de poule.