Vettel dolblij na onzeker begin

Peterselieman

Sebastian Vettel won vandaag de Grand Prix van België. De Duitser was na afloop van de race dolblij, te meer omdat vooraf bij zijn team Red Bull de vrees was over blaren op de banden. Een vroege pitstop en een safety car brachten de regerend wereldkampioen de zege.

"We waren voor de start van de race erg bezorgd over de banden, omdat die in de kwalificatie vrij beschadigd waren geraakt. We wisten niet zeker hoe de banden zich zouden gedragen. We keken het tijdens de eerste ronden van de race aan en besloten vroeg naar binnen te komen. We dachten toen nog niet teveel aan het verdere verloop van de race," zei Vettel die met de zege van vandaag in het kampioenschap op 259 punten staat en een voorschot kan nemen op titelprolongatie.

"De snelheid was daarna echter verrassend goed. Ik zat met een lekker gevoel in de auto en kon terug aan de leiding te komen. Een belangrijk moment was mijn inhaalactie op Fernando Alonso, halverwege de race. Ik kon vervolgens een gat slaan, waardoor we het aan het einde van de race iets gemakkelijker hadden. Een drukke race dus, maar het resultaat mag er zijn."