Sterren klaar voor uitreiking VMA's

Redactie

De sterren bereiden zich voor op de uitreiking van de MTV Video Music Awards die zondagnacht worden uitgereikt. Onder meer Katy Perry, Lady Gaga en Adele zijn meerdere malen genomineerd.

Bruno Mars is vier keer genomineerd en laat via Twitter weten dat dat hem niet koud laat. "Nerveus, opgewonden, gespannen en geil." Ook zanger Chris Brown kan niet wachten. "Ik heb zo'n zin in de VMA's. Ik moet hard werken voor mijn optreden."

Iemand die minder te spreken is over de MTV-show, is Maroon 5-zanger Adam Levine. "De VMA's. De enige dag waarop MTV net doet alsof het om muziek geeft. Fuck you VMA's", zegt de zanger in een tweet.

De kans is groot dat zangeres Katy Perry een award mee naar huis mag nemen, zij is negen keer genomineerd. Zij kan onder meer winnen in de categorieën beste popvideo voor Friday Night en beste video van een vrouwelijke artiest voor Firework. Ook Adele, Kanye West, Beyoncé en Lady Gaga maken kans op een beeldje.

Lady Gaga opent de show met een bijzonder optreden. Ook Adele, Lil Wayne en Beyoncé nemen plaats op het podium. Taylor Lautner, Joe Jonas en Selena Gomez treden op als gastpresentator.

Jazz-zanger Tony Bennett brengt tijdens de uitreiking een eerbetoon aan de in juli overleden zangeres Amy Winehouse. Ook Britney Spears wordt in het zonnetje gezet.

De 28e uitreiking van de VMA's vindt plaats in Los Angeles. De MTV Video Music Awards wordt in de nacht van zondag op maandag om 03.30 uur uitgezonden.