R. Sneijder: "Hoop dat er meer goals volgen"

Olga Kroeders

Rodney Sneijder debuteerde gisteravond voor FC Utrecht en bekroonde zijn eerste wedstrijd meteen met een doelpunt. Utrecht versloeg in de Galgenwaard Roda JC met 3-1. Rodney Sneijder zette het tweede doelpunt van de Domstedelingen op zijn naam, gadegeslagen door broer Wesley die op de tribune zat.

"Het was fantastisch", zei Sneijder na afloop van de wedstrijd tegen Eredivisie Live. "De sfeer was goed", ging hij verder. Utrecht kwam eerst achter te staan door een doelpunt van Mads Junker maar wist zich terug te vechten in de wedstrijd. Tien minuten voor tijd werd Sneijder naar de kant gehaald omdat hij lichte klachten had. "Als je ziet hoe ze reageerden toen ik gewisseld werd, daar ben ik alleen maar blij om", zegt Sneijder.

"Ik hoop dat er meerdere doelpunten zullen volgen", vertelt hij. Sneijder werd vorige week door Ajax aan Utrecht verhuurd. Trainer Erwin Koeman bleek daar echter niet van op de hoogte te zijn gesteld. Daar kon de nieuwe aanwinst van Utrecht zich niet druk om maken. "Ik heb het vrij snel naast me neergelegd. De coach heeft gezegd dat het niet om mij ging dus daarmee is het klaar", zegt hij. "Ik wil lekker voetballen hier en mezelf ontwikkelen."