Schumacher ingehaald door eigen achterwiel

Peterselieman

Voor Mercedes-coureur Michael Schumacher waren de druiven tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van België zuur. De Duitser viert dit weekend op Spa-Francorchamps zijn twintig jarig jubileum in de Formule 1, maar kon dit door materiaalpech in de kwalificatie niet opluisteren met een goed resultaat: hij start morgen als 24e en laatste.

Schumacher werd namelijk al snel ingehaald door zijn eigen achterwiel. "Ja, dit had ik natuurlijk wel graag anders gezien. Maar rijden op drie wielen is niet makkelijk, ook al heb ik dat al eens eerder gedaan op Spa. Maar zonder dollen, dit mag niet gebeuren. Maar dit is de Formule 1 en zelfs hier kan zoiets gebeuren. Ik wist even niet wat me gebeurde, opeens was ik de controle kwijt. Toen ik het wiel voorbij zag komen, wist ik het wel. We moeten maar iets positiefs zien te vinden: morgen kan het alleen maar beter gaan," zei de zevenvoudig wereldkampioen.

Teamgenoot Nico Rosberg bewees dat het met de snelheid van de Mercedes wel goed zat: hij werd vijfde in de kwalificatie. "Een typische Spa-dag, met constant veranderende weersomstandigheden. We hebben alles wel zo'n beetje meegemaakt en we hebben er het meeste uitgehaald. Twee auto's van de drie beste teams starten achter me en dat is altijd leuk. Het team heeft de strategie goed uitgevoerd en alles liep vandaaf lekker."