Xenoblade Chronicles stormt verkooptoptien binnen

koei

Het rollenspel Xenoblade Chronicles voor de Nintendo Wii heeft de derde plaats ingenomen in de Nederlandse verkooptoptien. Hiermee is het spel de enige nieuwe binnenkomer in de lijst. Dat maakte marktonderzoeksbureau GfK vrijdag bekend. De Europese release volgde op het Japanse succes van de game.

Het was lange tijd de vraag of het rollenspel zou uitkomen in Europa. In de eerste week dat het spel in de Japanse winkels lag kochten 83.000 mensen de game. Daarmee veroverde het vorig jaar juni de eerste plaats in de Japanse hitlijst. Ook Japanse recensenten waren lovend. Dat trok de uitgever over de streep om de game ook in Europa uit te geven.

De eerste plaats in de verkooptoptien wordt weer ingenomen door het schietspel Call of Duty: Black Ops voor de PlayStation 3. Het schietspel, waarvan begin november een nieuw deel in de winkel ligt, kwam vorig jaar november op de markt. Het twee jaar oude New Super Mario Bros voor de Wii staat op de tweede plaats.

Vanaf vrijdag ligt het actiespel Deus Ex: Human Revolution in de winkel. Het spel staat momenteel respectievelijk derde en zesde in de Xbox 360- en Playstation 3-hitlijst. Recensies over de game zijn zeer positief en het ligt in de lijn der verwachting dat de derde Deus Ex volgende week de algemene verkooptoptien binnenkomt.

01. Call of Duty: Black Ops (PlayStation 3)
02. New Super Mario Bros Wii (Nintendo Wii)
03. Xenoblade Chronicles (Nintendo Wii)
04. The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D (Nintendo 3DS)
05. Wii Party (Nintendo Wii)
06. Gran Turismo 5 (PlayStation 3)
07. De Sims 3 (pc)
08. L.A. Noire (PlayStation 3)
09. Pokémon White (Nintendo DS)
10. De Sims 3: Levensweg (pc)


Xenoblade Chronicles stormt verkooptoptien binnen