'Team Lotus wordt Team Caterham AirAsia'

Peterselieman

Het Formule 1-team Team Lotus zal volgend jaar naar verwachting de naam gaan veranderen in Team Caterham AirAsia. Hiermee lijkt een einde gekomen aan de zaak die al sinds eind vorig jaar liep tussen Team Lotus en de Maleisische automaker Lotus. Het nieuws moet overigens nog wel officieel bevestigd worden.

Onderdeel van de deal is een aandeel dat de teameigenaar van Team Lotus, Tony Fernandes, in de Maleisische luchtvaartmaatschappij MAS mocht nemen. Hierdoor krijgt hij meer te zeggen over het vliegverkeer in Maleisië. Fernandes is ook eigenaar van de vliegmaatschappij AirAsia.

Doordat de Maleisische regering Fernandes op deze manier heeft geholpen wordt de weg vrijgemaakt om de naam Team Lotus en het automerk Lotus weer onder één dak te brengen. Hierdoor kan de autofabrikant Lotus met het Formule 1-team Lotus Renault GP in de toekomst helemaal onder de naam Lotus naar buiten treden. Hoe dit zijn beslag zal gaan krijgen is nog onduidelijk.

Het huidige Team Lotus zal in de komende dagen de logo's van de bolides halen. Het vormt de opmaat naar het wijzigen van de teamnaam naar Team Caterham AirAsia. Caterham is een Britse automaker die eerder dit seizoen in handen viel van Fernandes. Het bedrijf maakt auto's die gebaseerd zijn op de fameuze Lotus 7-series.