[Upd][WK judo] Geen brons Verkerk

Frank (franklop)

Ook Marhinde Verkerk komt vandaag in actie tijdens het WK judo in Parijs. Verkerk, wereldkampioene in 2009 in Rotterdam, komt in actie in de klasse onder 78 kilogram. FOK!sport zal haar verrichtingen gedurende de dag volgen.

Tweede ronde
Verkerk had een bye in de eerste ronde en hoefde daarom pas in ronde twee in actie te komen. Daarin trof ze Dinara Kakharova, welke ze versloeg met een waza-ari. In de derde ronde wacht de Oekrainse Maryna Pryshchepa.

Achtste finales
Marhinde Verkerk heeft zich zojuist in Parijs voor de kwartfinale geplaatst. De Nederlandse judoka was de Oekrainse Maryna Pryshchepa met een ippon de baas. In de kwartfinales moet ze het nu opnemen tegen Akari Ogata uit Japan.

Kwartfinales
Marhinde Verkerk heeft haar wedstrijd in de kwartfinales verloren. De Japanse Akari Ogati versloeg de wereldkampioene van 2009 met een ippon. Verkerk mag nu via de herkansingen proberen brons te halen.

Herkansingen
Verkerk is er via de herkansingen in geslaagd om de troostfinale te bereiken. De Nederlandse versloeg de Hongaarse Abigel Joo met een yuko. Hierdoor kan ze nog maximaal brons bereiken.

Troostfinale
Verkerk is er niet in geslaagd om brons te behalen op het WK judo. De Nederlandse kwam niet door de verdediging van haar Amerikaanse tegenstandster en aftredend wereldkampioen Kaylee Harrison heen en verloor met een yuko.