Senna rijdt ook op Monza

Peterselieman

Bruno Senna zal in ieder geval de Grand Prix van België en Italië gaan rijden. Wat er daarna met de Braziliaan zal gaan gebeuren is nog onduidelijk omdat Lotus Renault GP en Nick Heidfeld in de rechtbank tegenover elkaar zullen staan. De Duitser werd begin deze week weggestuurd vanwege tegenvallende resultaten.

Renault liet gisteren weten vandaag met een persverklaring te komen over de plannen voor de rest van het Formule 1-seizoen, maar vooralsnog is dat bericht uitgebleven. Senna liet vandaag bij de FIA-perconferentie op Spa-Francorchamps weten dat hij in ieder geval op Spa en op Monza zal gaan rijden. "Er zijn nog wat juridische zaken die opgelost moeten worden, dus ik kan niet zeggen wat ik de rest van het jaar zal gaan doen. De intentie is dat ik ga racen, maar dat is nog steeds niet bevestigd," zei Senna.

Senna maakte vorig jaar zijn debuut in de Formule 1 voor HRT. De Braziliaan kende een tegenvallend seizoen en werd na één jaar alweer aan de kant geschoven. Hij werd testrijder bij Renault en mocht op de Hungaroring al ten koste van Heidfeld de training op vrijdagochtend rijden. Nu zal hij zeker twee races mee gaan doen.