Robert de Hoog speelt hoofdrol in Love Eternal

Redactie

De Nederlandse acteur Robert de Hoog heeft de hoofdrol gekregen in de internationale speelfilm Love Eternal. De 22-jarige acteur speelt een onrustige jongeman die na de onverwachte dood van zijn moeder tien jaar lang het huis niet meer uitkomt. Dat maakt producent Rinkel Film donderdag bekend.

Love Eternal wordt geregisseerd door Brendan Muldowney, bekend van de thriller Savage uit 2009. De Ier schreef ook het scenario van het drama, waarvoor hij zich baseerde op het boek Loving The Dead van de Japanse schrijver Kei Oishi.

Het personage van De Hoog wordt na tien jaar van sociaal isolement gedwongen weer naar buiten te gaan, waar hij de wereld opnieuw ontdekt. Hij ontmoet een jonge vrouw, gespeeld door de Schotse actrice Pollyanna McIntosh, die een vergelijkbaar trauma te verwerken heeft.

De Hoog werkt momenteel aan de eerste Nederlandse 3D-film Nova Zembla van Reinout Oerlemans. Die film komt dit jaar nog uit op 24 november. De acteur heeft ook een klein rolletje in War Horse, het oorlogsepos van Steven Spielberg. Love Eternal moet volgend jaar in de bioscopen draaien.


Robert de Hoog speelt hoofdrol in Love Eternal (Foto: Novum)