Gameontwikkelaars willen niet beroemd zijn

Redactie

Gameontwikkelaars hebben niet de behoefte elke dag handtekeningen uit te delen aan fans en paparazzi in de voortuin te vinden. Ze willen helemaal niet beroemd zijn. "Het gaat om de games, laat die maar voor zichzelf spreken", legt directeur Jim Ryan van Sony Computer Entertainment uit voor de camera van Novum Nieuws.

De game-industrie bestaat nu ongeveer dertig jaar. Het is niet gek dat mensen filmregisseurs wel kennen, maar de bedenkers van games niet. "Het is een prille industrie. Mettertijd zullen wij onze positie veroveren en verankeren in de populaire cultuur", meent directeur Eric Hirshberg van Activision.

Ook de ontwikkelaars die eigenhandig spellen maken, houden zich liever met hun werk bezig. Zo wil David Rutter, de man achter de recente voetbalspellen uit de FIFA-reeks, zijn game gewoon zo goed mogelijk maken en daar lol in hebben.

Glen Schofield, het brein achter Call of Duty: Modern Warfare 3, denkt dat het misschien wel aan iets anders ligt. "Misschien zijn wij niet vlot genoeg of zijn we te lelijk", grapt hij voor de camera. "We zitten dan ook zestien uur per dag binnen op kantoor."

Voorlopig hoeven we dus niet te verwachten dat er een Kanye West of Lady Gaga uit de game-industrie opstaat. Helemaal onmogelijk is het niet. "Ik was al op televisie bij Jimmy Fallon om Call of Duty: Modern Warfare 3 voor het eerst aan het publiek te tonen", zei Hirshberg. Volgens hem zit de 'gamester' er langzaam aan te komen.


Gameontwikkelaars willen niet beroemd zijn (Foto: Novum)