Ten Cate in beeld bij Racing Genk

Niels (DerMeister)

Henk ten Cate is in beeld om Franky Vercauteren op te volgen als trainer van Racing Genk. Vercauteren verliet de Belgische ploeg al na twee dagen om aan de slag te gaan bij Al Jazira in Abu Dhabi.

Ten Cate bevestigt dat hij is benaderd door Racing Genk: "Ik ben benaderd, maar ik heb nog geen besluit genomen of ik terug kom op mijn eerdere beslissing om te stoppen als trainer.” Hij voelt zich vereerd met het telefoontje van de Belgische ploeg: "Het is toch een uitdaging om in de Champions League aan de slag te gaan. Ik heb Genk tegen Maccabi Haifa op tv bekeken en het is een uitstekend elftal met stuk voor stuk goede spelers.”

Genk is bereid om veel geld uit te trekken voor het binnenhalen van een toptrainer. Mocht Ten Cate toch kiezen om van zijn voetbalpensioen te genieten, dan komt voormalig Feyenoord-trainer Mario Been in beeld. Hij moet echter eerst Ten Cate voor zich dulden, aangezien de voormalig trainer van onder meer Ajax en Panathinaikos ervaring heeft in de Champions League. Racing Genk wist zich afgelopen week via de voorrondes te plaatsen voor het hoofdtoernooi van het miljoenenbal.