Insomniac stopt misschien met Resistance

De eerste Resistance-game kwam november 2006 uit op de PlayStation 3. Het spel kwam van Insomniac Games en die studio ontwikkelde ook de twee vervolgen voor de console. Het meest recente deel, Resistance 3, komt 9 september uit en zou wel eens de laatste game van de serie kunnen zijn waarbij Insomniac betrokken is.

"Ted Price, Alex en Brian Hastings, de eigenaren, doen dit al lange tijd - ze zijn zo'n 15 jaar bezig met het maken van exclusieve games voor Sony - en ze zijn nu gewoon geïnteresseerd in het doen van andere dingen", zei Insomniacs creative director Marcus Smith in een interview met de site Gaming Union.

"We hebben Resistance 3 gedaan, we zitten er middenin en we zijn er erg trots op, maar momenteel hebben we ons niet verbonden aan het maken van Resistance 4", vertelde Smith verder. "Het zou dus vreemd zijn om te zeggen dat het nu een soort spil is binnen Insomniac. Ik denk dat we goed bezig zijn en dat we ons uitbreiden en begeven op een hoop verschillende gebieden."

Smith prees in het interview ook Nihilistic en Sony Bend voor het werk dat zij leverden in verband met de Resistance-titels voor de PlayStation Portable en vervolgde dat hij denkt dat de serie een mooie toekomst voor de boeg heeft. "Het kan veel kanten op met de serie, dus ik denk dat het zeker zou kunnen dat de serie opgepakt wordt door een andere ontwikkelaar. Ik weet zeker dat Sony een goede studio wil vinden voor een volgend goed deel. Ik denk ook dat ze de serie niet toevertrouwen aan iemand die er een bende van zal maken."