Eerste game makers Spirited Away in november

Redactie

Animatiestudio Ghibli, onder meer verantwoordelijk voor de animatiefilm Spirited Away, brengt op 17 november samen met game-uitgever Level-5 zijn eerste spel op de markt. Dat schrijft het Japanse gamemagazine Famitsu. Het rollenspel Ni no Kuni voor de PlayStation 3 is op dit moment alleen aangekondigd voor de Japanse markt.

Sinds de aankondiging in 2008 schrijven critici enthousiast over de samenwerking tussen het film- en het gamebedrijf. Het langverwachte spel voor de PlayStation 3 is de eerste gameproductie van Studio Ghibli. De animatiestudio wordt gezien als de Disney van Japan. Animatiefilms als Spirited Away, My Neighbor Totoro en Howl's Moving Castle zijn de bekendste werken van het Japanse bedrijf. De grootste successen van de animatiestudio halen 200 tot 300 miljoen dollar op.

Naast een PlayStation 3-spel verscheen Ni no Kuni in december vorig jaar ook voor de Nintendo DS. Het rollenspel verkocht zeshonderdduizend exemplaren. Van beide spellen is niet bekend of ze in Europa worden uitgegeven.


Eerste game makers Spirited Away in november (Foto: Novum)